Afrikanske bjerggeder

Lad børnene komme helt tæt på de søde Afrikanske bjerggeder og deres gedekid.

Sjov for børn

Der er mulighed for at klappe og bese besætningen af Afrikanske bjerggeder på nærmeste hold, og der mulighed for at vaske hænder efter besøget. De er lette at komme til og har mange farvekombinationer.

Hanner og hunner ser forskellige ud. Hannerne har store krumme horn og et fipskæg. Desuden er hannen ofte større end hunnen og har en meget mere markant lugt. Når gederne skal kommunikere med hinanden, benytter de kropssprog, lyde og lugte.

Faktaboks

Geden er den første domesticerede drøvtygger. Man mener, at grunden hertil er, at i Sydvestasien, hvor mennesket først begyndte med agerbrug, levede der vilde geder.

I det 6.- 2. Årtusinde f. Kr. bredte tamgeden sig ud over Asien, Europa og Afrika. Da der i Europa ikke forekom vildgeder, må gederne være kommet hertil som husdyr senest i yngre stenalder.