29/4 & 6/5

Oplev morgenstemningen i slotsparken, når duftene i parken er mest intense og slotsgartnerne gør klar til en ny dag. På udvalgte dage i april og maj åbner vi slotsparken kl. 7.30 og indbyder vores gæster på en sanselig oplevelse.

Morgenduftene er de reneste

Slotsparken plejes året rundt efter alle kunstens regler af Gavnøs dygtige hold af slotsgartnere. De anbefaler varmt, at man ved et besøg en tidlig morgenstund går på opdagelse i sansehaven – De 6 Sanser og den romanstiske rosenhave, da duftene står skarpest og i sin reneste form tidligt på dagen.

Faktaboks

Gavnø Slotspark er på otte ha. Egentlig blev parken i 1750 anlagt som en franskinspireret barokhave med alléer, hvilket moden dengang dikterede, men siden blev den lagt om efter engelsk landskabsstil.

Da haven var et barokt anlæg, bestod den af en lang række lukkede rum, hvor man ikke kunne se fra det ene til det andet. Efter omlægningen fik den det karakteristiske lange og åbne vue, som er kendetegnende for den engelske landskabsstil.

Netop valget af den åbne stil med græsflader, fritstående træer og mindre blomsterbede viste sig langt senere ideel til etablering af blomsterløgspark.